Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони вирішили, що коаліція розвалилася

Середа, 10 лютого 2010, 10:28
 

У Партії регіонів вважать, що згідно з ухваленим регламентом Верховної Ради, коаліції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина не існує.

Про це заявив журналістам у середу регіонал Олександр Єфремов.

"Нинішня коаліція створювалася на підставі двох фракцій (БЮТ і НУ-НС), а Блок Литвина просто приєднався до неї. Але під час формування цієї коаліції не було зібрано 226 підписів. Ми і раніше говорили, що цієї коаліції нема. А тепер, враховуючи те, що регламент ухвалено як закон, ми можемо це підкріпити юридично", - сказав він.

"Враховуючи те, що тепер у регламенті є норма про існування коаліції за наявності 226 голосів, ми сподіваємося, що з'явиться можливість сьогодні внормувати коаліцію. Адже в регламенті прописано, що коаліція може створюватися на основі фракцій, якщо там є 226 депутатів", - додав Єфремов.

У свою чергу БЮТівець Андрій Кожем'якін зазначив, що у зв'язку з легітимізацією регламенту, до лав майбутньої коаліції буде заборонено входити позафракційним депутатам і групам.

"Коаліції можуть формувати лише фракції за підписами депутатів. І якщо хтось із депутатів з БЮТ (перебіжчиків), а у нас, як ви знаєте, їх 4, захоче увійти у таку нову коаліцію, то це буде незаконно", - сказав він.

"Тому ми голосували за регламент в цілому, на відміну від фракції НУ-НС, які ще думають, як іти в коаліцію з Партією регіонів - групами, частинами чи фракцією. Групи вже не пройдуть, це заборонено законом про регламент", - додав Кожем'якін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування