Тимошенко не поїхала на церемонію, через яку перенесла засідання

Середа, 10 лютого 2010, 13:35

У Запоріжжі прощаються з генеральним конструктором конструкторського бюро "Прогрес" героєм України і почесним громадянином Запоріжжя Федором Муравченком.

На церемонію прощання в середу прибули делегації України й Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр Юлія Тимошенко не була присутня на церемонії прощання, хоча раніше міністр Кабміну Петро Крупко повідомляв, що засідання Кабміну перенесене з середи на четвер через участь Тимошенко й інших членів уряду у церемонії поховання Муравченка.

Від імені прем'єра Тимошенко урядову телеграму зачитав міністр промислової політики Володимир Новіцький.

Від себе особисто він сказав: "Весь наш уряд вважає, що країна, авіабудування і вся промисловість зазнали великої втрати".

Новіцький також зазначив, що Муравченко завжди займав принципову позицію, пов'язану з положенням авіапромисловості, її розвитком і кадровим оздоровленням.

Міністр наголосив, що Муравченко протягом останніх двох років підтримував кроки уряду, спрямовані на розвиток авіапромислового комплексу.

У числі української делегації на церемонію також прибули заступники міністра промполітики, виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко з заступниками, а також генеральний конструктор АНТК Дмитро Ківа з провідними спеціалістами АНТК.

У числі російської делегації керівники підприємств, які займаються науковою діяльністю в галузі авіабудування, а також керівники підприємства-партнерів КБ "Прогрес", у тому числі керівники пермського підприємства "Авіадвигун", Російського інституту моторобудування (Москва), Російського міжвідомчого аналітичного центру, моторобудівного заводу "Салют", Інституту авіаційних матеріалів та інші.

Також на церемонію прощання прийшли багато мешканців Запоріжжя. Люди займали чергу за кілька годин до офіційної церемонії.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування