Мовчання Тимошенко - це не мовчання ягняти. Левиця готується до стрибка

Середа, 10 лютого 2010, 13:36

Відсутність публічної реакції кандидата в президенти Юлії Тимошенко на результати президентських виборів свідчить про її підготовку до рішучих дій, вважають політологи.

"Мовчання говорить про те, що їй складно знайти відповідь... Вакуум позиції пов'язаний з певною розгубленістю", - сказав у середу на прес-конференції в Києві президент центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому політолог спрогнозував, що відповідь Тимошенко не буде містити визнання перемоги Віктора Януковича на виборах.

"Думаю, її реакція буде досить жорсткою. Результати не будуть визнаватися, нас чекають судові позови", - підкреслив Єрмолаєв.

У свою чергу глава правління центру "Пента" Володимир Фесенко підкреслив: "Чим пояснити це мовчання? Мовчання Тимошенко - це не мовчання ягняти, скоріше левиця готується до стрибка, щоб захистити свої інтереси".

Фесенко вважає, що Тимошенко "треба час, щоб отямитися".

Говорячи про перспективи судового оскарження результатів виборів, Фесенко припустив, що, швидше за все, буде оскаржений протокол Центральної виборчої комісії, але перспектив такого судового розгляду, на переконання політолога, немає.

"Мета суто тактична - зберегти політичне обличчя і зберегти фракцію", - вважає політолог.

При цьому він пояснив, що у випадку визнання поразки частина бізнесменів від БЮТ можуть вийти з їхньої фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування