Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ не хоче віддавати "Надра"

Четвер, 11 лютого 2010, 10:21

Дмитро Фірташ перешкодив переведенню депозитів вкладників "Надра" у Родовід Банк.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Він запропонував санувати банк і влити в нього 6 мільярдів гривень. Уже сьогодні правління Нацбанку може погодитися на цю пропозицію, якщо Фірташ надасть докази наявності в нього таких коштів.

Як відомо, 10 лютого завершився річний мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", однак НБУ не зміг вирішити подальшу долю установи.

У НБУ пояснили зупинку передачі портфелів "Надра" тим, що бізнесмен Дмитро Фірташ знову запропонував санувати банк.

"Можливо, це пов'язано з підсумками виборів президента: коли він з'явився з групою осіб, пані Жуковська зупинила передачу справ",- повідомив чиновник НБУ.

За його словами, Фірташ заявив про намір докапіталізувати банк на 6 мільярдів гривень з умовою, що активи і пасиви залишаться в банку. Кредитний портфель банку - 24,79 мільярдів гривень, резерви під нього - всього 3,09 мільярдів гривень.

"Інвестор сказав: навіщо мені пустишка? Коли ми попросили пред'явити ці гроші, він не зміг цього зробити,- сказало джерело.- У четвер правління продовжить засідання. Якщо інвестор покаже легальне джерело появи коштів і можливість їхнього переведення в банк, то таке рішення може бути ухвалено, зазначає "Комерсант-Україна".

Члени правління вважають, що ліквідувати 'Надра' не можна". Group DF Дмитра Фірташа поручилася за 4 млрд грн із суми рефінансування "Надра" з боку НБУ на 7,1 млрд грн. У випадку ліквідації банка НБУ вимагатиме їх з Group DF, пише видання.

У НБУ готові продовжити дію тимчасової адміністрації, але мораторій не може бути продовжений. Юристи розповіли, що тимчасовий адміністратор "Надра" підготувався до такого варіанта і закінчення мораторію не вплине на банк, незважаючи на рішення "сотень тисяч судів, що присудили стягнути з банку позовні суми на користь його кредиторів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування