Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НСівці не вірять, що "Регіони" погодяться на їхнього прем'єра

Четвер, 11 лютого 2010, 17:15
Основна частина депутатів НУ-НС схиляється до неможливості створення коаліції з Партією регіонів.

Про це заявив НУ-НСівець Тарас Стецьків, розповідаючи про збори депутатів блоку, повідомляє УНІАН.

За його словами, НУ-НСівці схиляються до такого рішення через те, що немає підстав вірити, що "регіонали" погодяться на кандидатуру прем'єр-міністра від НУ-НС.

Стецьків додав, що більшість депутатів виступає за початок створення єдиної серйозної політичної сили, яка у разі дострокових виборів до Верховної Ради змогла б пройти до парламенту.

За його словами, вперше за останній час на збори фракції з'явилися 35 депутатів, крім депутатів від груп "За Україну" та УНП.

"Обговорювалося питання про можливість консолідації фракції і відновлення її повноцінної роботи. Така спроба зараз буде здійснена, оскільки фактор Ющенка уже зник, і є розуміння того, що фракція може бути суб'єктом політичних процесів", - сказав Стецьків.

Депутат зазначив, що зараз невідома позиція щодо можливої консолідації груп "За Україну" та УНП. "Можливо, вони не приєднаються до такої консолідації, але ми б дуже хотіли, щоб вони приєдналися", - сказав він.

За його словами, також обговорювалися можливі варіанти тактичної поведінки фракції та стратегічні підходи. "Це був обмін думок, жодного рішення не приймалося", - зазначив депутат.

У свою чергу, лідер депутатської групи УНП Юрій Костенко підтвердив, що його група і група "За Україну" проводили своє окреме засідання.

Він зауважив, що під час засідання обговорювалося питання щодо можливих нових коаліцій у парламенті, однак жодного конкретного рішення не було ухвалено.

Костенко відмовився говорити, чи бачить він депутатів своєї групи у новій можливій коаліції з Партією регіонів. "Жодних переговорів про коаліцію поки не ведеться. Якщо будуть переговори, то тоді і будемо говорити", - сказав він.

Крім того, член депутатської групи "За Україну" Ксенія Ляпіна повідомила, що на засіданні депутатської групи обговорювались питання подальшої перспективи роботи фракції, а також в цілому перспективи розвитку політичної ситуації в Україні.

При цьому вона підкреслила, що на засіданні групи також не приймалося ніяких рішень. Депутати, які беруть участь у зборах, просто висловили свої думки з приводу подальшого розвитку ситуації, повідомляє Інтерфакс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування