Україні таки загрожують ще одні мега-вибори

П'ятниця, 12 лютого 2010, 12:27
Скоріше за все, в Україні варто очікувати дострокових парламентських виборів.

Так вважає політолог, заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Дмитро Видрін.

"30 вересня, це цілком імовірно, дата дострокових парламентських виборів і до неї потрібно бути готовими", - сказав Видрін на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він висловив сумнів, що нинішній парламент здатний на створення коаліції, тим більше в ситуації, коли в політсил зовсім різні ідеології, базові принципи і підходи.

"Я не вірю, що цей парламент здатний на щось, тим більше на коаліцію", - додав політолог.

Він також відзначив, що "критична маса" депутатів для відставки Юлії Тимошенко з посади прем'єр-міністра існує, однак для призначення нового прем'єр-міністра голосів не вистачить.

У свою чергу голова ради лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут бачить кілька сценаріїв розвитку політичних подій.

Відповідно до першого сценарію, буде підписаний "пакт Тимошенко-Януковиач" і усі залишаться на своїх позиціях.

За другим сценарієм, буде досягнута домовленість між Партією регіонів і різними групами "НУНС". Однак тут, на думку експерта, необхідно буде зібрати підписи депутатів за таке об'єднання, що буде зробити дуже непросто.

"І 3-й варіант - це дострокові парламентські вибори. Це найменш вдячний для Партії регіонів варіант, оскільки ніхто не може гарантувати позитивний результат", - сказав Когут.

Обидва політологи, говорячи про нинішню ситуацію в політичному житті України, висловили думку, що поки ставити крапку в "виборчій епопеї" рано, адже своє останнє слово має ще сказати Центральна виборча комісія або суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News