Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламенту потрібні вибори, щоб прибрати "дідівщину" Януковича і Тимошенко

Субота, 13 лютого 2010, 11:34

Російський політик Борис Нємцов пропонує провести дострокові вибори до українського парламенту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня"

"Ні Янукович, ні Тимошенко не здолали 50-відсоткову позначку. Це означає, що політична сила президента дуже низька. Він і так за українською Конституцією наділений обмеженими повноваженнями, а тут іще й масової підтримки немає", - відзначив Нємцов.

На його думку, розвиток подій може відбуватися за двома сценаріями, кожен з яких має свої плюси і мінуси.

"Перший - це велика коаліція. Велика коаліція - це можливість, принаймні без потрясінь, пройти частину шляху. Янукович - президент, Тимошенко - прем'єр. Така ситуація тільки в особистісних конфліктах неприємна. Але для країни вона, по-моєму, найприйнятніша. З іншого боку, вона не дає особливих шансів на реформи. А Україні вони потрібні", - заявив російський політик.

При цьому він підкреслив, що українська економіка потребує радикальних реформ.

"Зараз є об'єктивні завдання, які стоять перед Україною, - це скорочення дефіциту бюджету, припинення роздавання направо й наліво грошей. Реформа вугільної промисловості, реформа газової промисловості. Це важливо, тому що дотації на газ населенню зашкалюють", - відзначив Нємцов.

На думку політика, прихід нових політичних сил до парламенту дозволить припинити "політичну дідівщину" в Україні.

"Ніхто від Тимошенко і Януковича ніяких див уже не сподівається. Є політична дідівщина, і ці двоє, певна річ, робитимуть усе, щоб не допустити до влади нових людей. Це правда, - вважає Нємцов. - Тому ще одна ідея - провести дострокові вибори з тим, щоб ввійшли в парламент і Тігіпко, і Яценюк. Це все-таки хоч якийсь маневр".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування