Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович поїде в першу чергу туди, де легше?

Понеділок, 15 лютого 2010, 09:44

Віктор Янукович перші свої візити в якості президента здійснюватиме в ті країни, з якими можливе "швидке вирішення" питань.

Про це він заявив в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі", зазначивши, що точніше він повідомить про поїздки уже після своєї інавгурації.

"Як тільки закінчиться цей наш процес (виборчий), і закінчиться інавгурація, я зрозумію яке питання, одне чи два, найважливіші, які мені потрібно буде вирішувати з нашими партнерами", - сказав Янукович.

"Тільки практична доцільність, тобто я буду йти прагматичним шляхом, відстоюючи національні інтереси України. Від цього буде залежати куди я буду їхати. Я про це скажу відразу після інавгурації", - повідомив він.

На його переконання, символізму у цьому шукати не варто.

"Я вважаю, що це не образить нікого з наших стратегічних партнерів. А в нас стратегічні партнери - це Європейський Союз, Росія, США. Скоріш за все перший візит буде - це всі наші сусіди - до сусідів, я сказав би так", - заявив Янукович.

"Я буду їхати в ту країну, де я побачу швидке вирішення будь-яких питань, які сьогодні хвилюють нашу державу, які є сьогодні на часі", - зазначив переможець виборів президента України.

На запитання, чи не впливає на його плани те, хто з лідерів інших країн уже привітав його з перемогою на виборах президента - адже минулого тижня його привітали президенти США та потужних європейських країн, а Росії - ще ні, Янукович відповів:

"Вам треба було порадитися з моїм заступником по партії, з Ганною Герман, вона б Вам дала список усіх, хто привітав, в тому числі і Росія".

"Сподіваюся, що ті лідери держав, які приїдуть на інавгурацію, у мене буде можливість з ними в короткому форматі найважливіші питання обговорити, і я визначусь куди мені спочатку їхати", - зазначив Янукович.

"Але це не означає, що я якусь там неповагу буду мати по відношенню до інших країн. Це буде означати лише одне: сьогодні Україна знаходиться в дуже складному становищі, і ці 5 років відкинули Україну в минуле", - запевнив він.

Янукович наголосив, що на сьогодні в Україні "зруйнована економіка, сьогодні величезна кількість питань, по яким треба приймати термінові рішення - і це буде мене змушувати робити, як кажуть, приймати швидкі рішення, і діяти ефективно".

"І я буду звертатись до наших партнерів, щоб мене зрозуміли, в яких обставинах я починаю сьогодні працювати. До речі, в тих розмовах, які у мене були під час привітань, я деякі питання вже проголосив, і я сподіваюся, що я на них отримаю найближчим часом відповіді", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...