Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура нагадала Луценку про кримінальну відповідальність

Понеділок, 15 лютого 2010, 11:03
 

Генпрокуратура спростовує заяву голови МВС Юрія Луценка про нереагування на факти фальсифікації у другому турі виборів.

"Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко... вкотре виголосив заяву, в якій жодне слово не відповідає дійсності", - йдеться у заяві прес-служби Генпрокуратури.

У прес-службі підкреслили, що до органів прокуратури надійшло 866 заяв та повідомлень про злочини, пов'язані з проведенням виборів президента.

"За наслідками їх розгляду винесено 561 постанову про відмову у порушенні кримінальної справи, 83 заяви направлено за належністю до органів внутрішніх справ, 18 заяв приєднано до матеріалів перевірок та справ, за 162 заявами перевірки тривають та порушено 42 кримінальні справи", - сказано у повідомленнями.

Крім того, у ГПУ Луценку нагадують "про кримінальну відповідальність, яку тягне за собою завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, передбачену ст.383 КК України".

"Його заяви, що носять суто політичний характер, свідчать про заклики до здійснення не властивих органам внутрішніх справ повноважень, покладених на них законом "Про міліцію". Сьогодні керівництву МВС слід зосередити свою діяльність на проблемах, які пов'язані з попередженням та боротьбою зі злочинністю", - заявляють у ГПУ.

У Генпрокуратурі підкреслили, що, "незважаючи на непоодинокі спроби тиску і дискредитації, органи прокуратури залишалися поза політикою та керувалися у своїй діяльності виключно нормами Конституції і законів України".

"Про це переконливо свідчать як заяви учасників виборчих перегонів та численних спостерігачів щодо вільного, законного і демократичного характеру президентських виборів, так і дані щодо реагування прокурорів на звернення стосовно порушень виборчого законодавства", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше Луценко звинуватив органи прокуратури в нереагуванні на факти фальсифікації під час другого туру президентських виборів.

У свою чергу Партія регіонів попросила Генпрокуратуру вивчити заяви віце-прем'єра Олександра Турчинова і Луценка

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування