Порошенко сподівається домовитися з Ізраїлем до липня

Понеділок, 15 лютого 2010, 17:44
Угода з Ізраїлем про запровадження безвізового режиму може бути підписана у першому півріччі 2010 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Петро Порошенко на прес-конференції у Києві, коментуючи рішення ізраїльського уряду стосовно початку ведення переговорів з Україною щодо скасування візового режиму.

Він повідомив, що 22 лютого до Єрусалима прибуде група українських експертів на чолі із заступником міністра закордонних справ Олександром Горіним з метою опрацювання цього питання з ізраїльськими колегами.

Як зауважив міністр, якщо у Росії процес скасування віз з Ізраїлем тривав 11 місяців, то українська сторона сподівається зробити це удвічі швидше, повідомляє УНІАН.

"Рішення уряду ізраїльського було прийнято при абсолютній більшості голосів у залі. Жодної людини не було проти, включаючи міністра внутрішніх справ", - сказав Порошенко.

Крім того, він сподівається, що в першій половині 2010 буде також підписана "дорожня карта" щодо безвізового режиму з Європейським союзом

"Я можу сказати, що ми переконали абсолютну більшість євроскептиків з приводу необхідності для України дорожньої карти. І я з оптимізмом дивлюся на те, що в першому півріччі ця дорожня карта буде підписана", - зазначив він, повідомляє Інтерфакс.

Глава МЗС також не виключив, що відповідні документи можуть бути підписані під час перших візитів нового керівництва країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування