На "коронацію" Януковича немає грошей?

Понеділок, 15 лютого 2010, 19:08

У державній скарбниці немає грошей на інавгурацію президента.

Про це заявив заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, БЮТівець Олег Ляшко, повідомляє Дело.

За словами депутата, держбюджет на 2010 рік не прийнятий, і країна живе за фінансовоми документом 2009 року, коли вибори не планувалися.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Петро Крупко заявив, що в таких умовах інавгурація має фінансуватися за рахунок коштів Верховної Ради, де пройде урочиста церемонія, а також за рахунок Державного управління справами.

ДУС візьме на себе фінансування урочистого прийому послів і керівників іноземних держав та інших можливих заходів, пише видання.

"Як повідомив голова підкомітету з матеріально-технічного забезпечення Верховної Ради, БЮТівець Василь Кравчук, парламенту зараз і так не вистачає 30 мільйонів гривень", - зазначає газета.

"Ця сума включає борги законодавчого органу перед підрядниками, кошти, які парламент повинен сплатити за рішеннями судів, і багато іншого. У зв'язку з цим він порадив шукати гроші на інавгурацію президента тільки у ДУС", - пише видання.

Газета нагадала, що у 2005 році на інавгурацію Віктора Ющенка було виділено 4,3 млн. грн. За рахунок резервного фонду бюджету ДУС було виділено 1,7 млн. грн., Міністерству культури - 2 млн. грн., Держтелерадіо - 600 тис. грн.

"Відповідно до держбюджету-2009, за яким зараз живе країна, на організацію та здійснення офіційних заходів за участю президента передбачено 10 млн. грн. Тобто, витрати на інавгурацію можуть скласти практично половину суми, запланованої на весь рік", - зазначає видання.

Як відомо, спікер Володимир Литвин запропонував провести 25 лютого позачергове засідання парламенту для складення присяги новообраним президентом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування