Член ЦВК: поспішати варто, коли блохи заводяться

Понеділок, 15 лютого 2010, 21:18
ЦВК не варто було поспішати з ухваленням рішення про встановлення результатів виборів президента.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в ефірі 5 каналу.

"Є така ситуація, коли на момент проведення засідання ЦВК в окремих судах все ще відбувалися слухання", - зазначив він.

За його словами, якщо на певній дільниці "всі без винятку бюлетені, які там були, і взагалі голосування як таке, будуть визнані недійсними - це серйозно впливає на протокол окружкому і ЦВК".

"Можливо, одна дільниця і не впливає в цілому відносно прізвища новообраного президента, але ЦВК тут треба бути максимально точною. Тим більше, не створювати собі проблеми у Вищому адмінсуді", - наголосив член ЦВК.

"Є такий вислів, що поспішати варто, коли в людини, тварини заводяться блохи", - підкреслив він.

"Але коли ми говоримо про виборчій процес, коли ми говоримо про встановлення результатів виборів, і коли ми знаємо, що ЦВК є десять днів на встановлення результатів, то, можливо, це не варто було робити на сьомий день", - вважає Магера.

Він наголосив, що ЦВК могла в понеділок, "в цілком спокійній атмосфері, спокійній обстановці встановити результати виборів".

Крім того, Магера підкреслив, що планувати дату урочистого засідання Верховної Ради, на якому новообраний президент має скласти присягу, "було б більш коректно після того, як Вищий адмінсуд ухвалить рішення і будуть розставлені всі крапки над і".

"Інакше, безумовно, знайдуться такі люди, які будуть дорікати, і говорити про те, що це, можливо, якійсь, своєрідний тиск на ВАС", - наголосив він.

Як відомо, Магера підписав протокол ЦВК про встановлення результатів виборів з окремою думкою.

У понеділок спікер Володимир Литвин запропонував провести 25 лютого позачергове засідання парламенту для складення присяги новообраним президентом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування