Лазаренко пішов судом на журналістів

Вівторок, 16 лютого 2010, 08:57

Засуджений екс-прем'єр Павло Лазаренко через суд вимагає спростування від газет "Комерсант-Украина" і "Сегодня".

Судове повідомлення "Комерсант" отримав у понеділок, про що у своєму блозі написав заступник головного редактора видання Валерій Калниш.

Як розповів він "Телекритиці", Лазаренко вимагає визнати недостовірною інформацію про його причетність до вбивства дніпропетровського бізнесмена В'ячеслава Брагінського, про що заявив підприємець Геннадій Корбан.

Відповідачами є Корбан, редакція "Комерсанта" та її журналісти Валерій Кучерук та Олена Геда, а також редакція "Сегодня" та її журналіст Ольга Негодова.

Лазаренко вимагає стягти з Корбана 170 тисяч гривень морального відшкодування, які має намір направити "в один з дитячих будинків Дніпропетровщини". Від редакцій, які поширили заяву Корбана, він вимагає опублікувати спростування недостовірної інформації.

На думку Калниша, "Комерсант" дотримався журналістських стандартів при написанні матеріалу й дав позиції всіх сторін:

"Були поставлені чіткі вимоги: замітка не піде в тираж, доки ми не отримаємо сторону Лазаренка. Його представляє брат Іван Лазаренко. Більше того - цитата Івана Лазаренка була винесена в центр в елемент верстки "думка": "Геннадій Корбан - большой оригинал, перекладывает все с больной головы на здоровую". Замітка, на мою думку, абсолютно зважена".

Головний редактор "Сегодня" Ігор Гужва сказав, що його редакція поки не отримувала судового повідомлення про позов Лазаренка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування