БЮТ пропонує змінити Конституцію і попереджає, що зараз не до дерибану

Вівторок, 16 лютого 2010, 09:43
 

Фракція БЮТ пропонує створити у парламенті робочу групу для напрацювання змін до діючої Конституції.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Черговими виборами в країні нічого не зміниться, бо корінні протиріччя між гілками влади, інститутами, центром і регіонами нікуди не зникли", - зазначив Кириленко.

"Отже треба невідкладно врегулювати проблеми організації влади в країні. Не обольщайтесь, колеги, силовими методами проблему не вирішити, треба йти правовим шляхом", - додав він.

На переконання Кириленка, "сьогодні нам нічого не заважає створити робочу групу і відпрацьовувати пропозиції змін до Конституції, які потребують перегляду".

"Необхідно забезпечити чіткий розподіл повноважень центрів. Можливо, провести всеукраїнський референдум, щоб народ визначився, яка модель управління нам потрібна - президентська чи парламентська", - заявив лідер фракції БЮТ.

"Зняти непомірну напругу в боротьбі за владу можна, передавши левову частку повноважень і функцій, зароблених грошей територіальним громадам і місцевому самоврядуванню. Це наша вина в тому, що у нас безпорадні місцеві ради", - додав він.   

Також, за словами Кириленка, "країні потрібна кардинальна судова реформа". У зв'язку з цим, зауважив він, фракція БЮТ готова до конструктивних переговорів.

Крім того, лідер фракції БЮТ заявив, що їх команда і Юлія Тимошенко оскаржили результати виборів президента.

"Уряд працював і працюватиме у звичному режимі, вирішуючи нагальні проблеми суспільства та економіки", - додав він.

На переконання БЮТ, "на відміну від попередніх виборчих кампаній, у цій немає як переможців, так і переможених".

"І справа не лише в проценті довіри, загроза в іншому. Переможець знаходиться в іншому місці і він вже наполегливо стукає в наші двері. Ім'я йому - друга хвиля економічної кризи", - заявив Кириленко.

"Вона має такі руйнівні характеристики, що перша хвиля з часом здаватиметься легким переляком... Не до ігор в пісочниці нам сьогодні, не коаліціади і дерибан портфелів нині на часі", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування