Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Я не голосував за Януковича, тому не можу відповідати – Ющенко

Вівторок, 16 лютого 2010, 12:39
 

Президент Віктор Ющенко відкидає думки про те, що своєю позицією не підтримувати жодного з кандидатів привів до перемоги Віктора Януковича.

"Почнемо з того, що я не голосував за Януковича. І тому я за цей вибір не можу відповідати", - заявив Ющенко на прес-конференції у вівторок.

"Я попереджав свою націю двісті разів, ще до першого туру. Для мене Тимошенко і Янукович - одного порядку виклики", - зауважив президент.

"Якщо ви за нього (Януковича) голосували - це ваш сон, ваш вибір, ваша відповідальність. Або тих мільйонів, які за нього голосували", - заявив Ющенко.

"Якщо ви хочете сказати, що я забезпечив як президент законний, демократичний процес, в рамках якого Януковича вибрали президентом, то я гордий цим", - додав президент.

"А в іншому - це відповідальність кожного, хто підходив до скриньки, і давайте не шукати інших причин, а як громадяни почнемо потихеньку відповідати за свій вибір", - наголосив він.

Ющенко заявив, що не знає причин для розчарувань, якщо говорити про фінал другого туру виборів: "Я вже говорив, Тимошенко і Янукович - це ті самі яйця, тільки вид збоку".

Президент запевнив, що не дивлячись на те, що це не його вибір, він "все зробить для того, щоб законно захистити ті результати виборів, які будуть встановлені судом і ЦВК".

"У цій історії прикро те, що нашим дітям доведеться почати все спочатку. Але як казав Григорій Сковорода: "Найбільша в житті втрата - втрата часу". Ми втратили цю цінність", - зауважив Ющенко.

"Але переконаний, те, що ми здобули, що пронесли і в демократії, і в національному, і в європейському процесі - хай мене підтримуватиме одна людина в Україні, я ніколи не зречуся цього бачення і завжди буду нації говорити - це та дорога, якою ми повинні йти", - додав президент.

"Нація схотіла мати перерву на п'ять років. Хай і так буде. Але це не говорить про те, що ми забули цінності нашої свободи і демократії, це не те, що дискредитований ідеал Майдану", - наголосив Ющенко.

"У цілому ми п'ять років прожили абсолютно в новій формації. Ми почали замислюватися над нашим національним становленням", - заявив Ющенко.

"І потроху починаємо нести відповідальність, яку повинен нести кожен громадянин, а не президент. Запущено механізм, який неможливо пригальмувати", - наголосив президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування