Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР готові торгуватись за прем'єра, але "без жупелів і демагогії"

Середа, 17 лютого 2010, 10:31

Партія регіонів готова обговорювати з потенційними партнерами по новій коаліції компромісну кандидатуру прем'єр-міністра.

Про це заявив в ефірі телеканалу ТВі депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє прес-служба каналу.

"Ми ж виходимо з того, що якщо буде формуватися коаліція, це ж (прем'єрство) - питання торгу й компромісу з іншими політичними силами, які готові будуть у чомусь поступитися, щоб реалізовувати і свої програми й цілі, які ми повинні поважати", - заявив Колесніченко, відповідаючи на запитання про кандидатуру прем'єра.

Він уточнив, що фракція ПР не обговорювала питання про висування власного кандидата в прем'єри, бо спочатку потрібно домовитися про коаліцію, а потім будуть обговорюватися умови її створення.

"Регіонал" зазначив, що з моменту розпаду чинної коаліції дається 2 місяці на створення нової, а нинішня більшість після підписання закону про регламент ВР буде змушена продемонструвати наявність 226 голосів.

"Я даю 99,9%, що цього не буде продемонстровано, буде зафіксовано факт і дано старт 2 місяцям", - заявив регіонал. Якщо нова коаліція в ці терміни не буде створена, тоді пройдуть позачергові вибори в парламент, сказав Колесніченко.

"Тому Янукович і пропонує досить жорсткі й радикальні пропозиції, навколо яких можна вести переговори", - зазначив він.

При цьому депутат висловився проти того, щоб через кілька місяців знову входити в "іще одні важкі виборчі перегони".

За словами Колесніченка, лідер ПР хоче об'єднати депутатів із різних політсил.

"Є правила політики: чим більш крайню точку ти пропонуєш на початку переговорів, тим легше дійти до центру, який тебе влаштовує", - зазначив "регіонал".

За словами Колесніченка, Янукович звертається до всіх депутатів, налаштованих патріотично, щодо створення нової коаліції для об'єднанні країни і підйому економіки.

"Давайте визначимося без жупелів і демагогії: чи будемо ми разом будувати єдину соборну демократичну процвітаючу державу Україна, чи кожен буде розтаскувати її по своїх національних квартирах, якщо так - то ми йдемо на чергові вибори", - заявив "регіонал".

При цьому Колесніченко не бачить проблеми в тому, що потенційні союзники регіоналів із "НУ-НС" займають протилежну точку зору щодо низки питань зовнішньої політики, у тому числі й у відносинах із Росією.

За його словами, для Януковича у всіх міжнародних питаннях є ключова фраза - де вигода для України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...