У Криму хочуть змінити назву парламенту

Середа, 17 лютого 2010, 10:23

Кримські депутати хочуть змінити офіційну назву парламенту автономії російською мовою з "Верховная Рада" на "Верховный Совет" Автономной Республики Крым.

Оскільки для такого кроку треба змінювати Конституцію України, в середу відповідний законопроект кримські парламентарі планують направити до Верховної Ради України, повідомляє "Німецька хвиля".

Своє бажання перейменувати кримський парламент депутати обґрунтовують тим, що до ухвалення Конституції України в 1996 році назва представницького органу автономії російською мовою була саме "Верховный Совет".

На їхню думку, оскільки більшість населення півострова - російськомовні, то Верховній Раді Криму має бути повернута стара назва.

Експерт Кримського Незалежного центру політичних дослідників та журналістів Володимир Притула назвав ініціативу кримських депутатів чисто політичною, та вважає, що вона не має шансів на підтримку в українському парламенті.

Він пов'язує спробу перейменування з майбутніми виборами парламенту автономії.

Раніше з цією ініціативою виступали представники проросійських сил, однак законопроект подано за підписом кримського спікера - "регіонала" Анатолія Гриценка.

"Це вибиває дуже важливий передвиборчий козир із рук проросійських організацій, які наразі знаходяться в опозиції до нинішнього керівництва кримського парламенту", - сказав Притула.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування