Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр юстиції рятує урядовий човен, який тоне

Середа, 17 лютого 2010, 15:49

Для підтвердження існування чинної парламентської коаліції не потрібно її перереєстрації.

Так вважає міністр юстиції Микола Оніщук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Закон (про регламент), не має заключних або перехідних положень, які б встановлювали обов'язок коаліції, що була створена на той момент відповідно до вимог і процедур законодавства, перереєструвати коаліцію, надавати підписи і так далі", - сказав він журналістам у Києві в середу.

При цьому, з урахуванням того, що процедурні питання формування коаліції набули дискусійного характеру, Оніщук допустив можливість врегулювання цього питання за допомогою роз'яснень Конституційного суду.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Литвин попросив коаліцію в 10-денний термін надати документи, що підтверджують її існування, зокрема списки не менш 226 депутатів.

У Верховній Раді 5 фракцій: Партії регіонів (172 депутати), Блоку Юлії Тимошенко (153), блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (71), Комуністичної партії (27) і Блоку Литвина (20). Крім того, 6 депутатів є позафракційними.

Нинішня коаліція складається з трьох фракцій - БЮТ, блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Литвина. При цьому в НУ-НС низка депутатів, а також депутатських груп заявили про вихід з коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...