БЮТ хоче "крові" головного господарського судді

Четвер, 18 лютого 2010, 20:21
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення судді Вищого господарського суду Сергія Демченка.

Авторами документу є БЮТівці Олена Шустік і Сергій Соболєв, повідомляє сайт парламенту.

У пояснювальній записці до документу зазначається, що 21 лютого 2008 Демченку виповнилося шістдесят п'ять років, що є граничним віком для перебування на посаді.

"Як вбачається з документів, що надійшли до комітету Верховної Ради з питань правосуддя, 20 січня 2008 Демченко звернувся із заявою про відставку", - зазначається у документі.

"Звільнення судді з посади за умови настання обставин, передбачених Конституцією, є обов'язком Верховної Ради. Отже, свій конституційний обов'язок парламент мав виконати ще два роки тому", - наголошують депутати.

У пояснювальній записці зазначається, що "8 грудня 2009 до комітету Верховної Ради з питань правосуддя надійшло подання Вищої ради юстиції про звільнення суддів з посад, серед яких і Демченко".

"Впродовж одного місяця комітет мав розглянути подання і внести відповідну постанову. Проте до цього часу Комітетом рішення не прийнято", - заявили БЮТівці.

"Таким чином, через бездіяльність комітету і Верховної Ради Демченко досі перебуває на посаді судді, обіймаючи при цьому адміністративну посаду голови Вищого господарського суду", - йдеться у документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування