Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко: Благословення Кирила покаже несамостійність Януковича

Понеділок, 22 лютого 2010, 10:35
 

Партія "За Україну!" наполягає на тому, що нового президента мають благословити предстоятелі українських церков, а не Патріарх Московський Кирило.

Про це йдеться в заяві партії, поширеній у понеділок.

"Партія занепокоєна рішенням Віктора Януковича у день свого вступу на посаду президента України отримувати благословення від глави іноземної церкви", - наголошується в заяві.

"Очевидно, що вступ президента України Януковича на посаду не може освячуватися іноземним ієрархом. Україна - незалежна держава, захист незалежності й національної гідності - найперший обов'язок будь-якого президента", - наголошує партія.

В заяві також зазначається, що Янукович має усвідомити себе президентом усієї України, а президента всієї України мають благословити предстоятелі всіх українських церков.

"В іншому разі вже з першої миті свого президентства такий глава держави демонструватиме свою несамостійність і провокуватиме протистояння в суспільстві", - підкреслюється в заяві.

Водночас партія зазначає, що шанує конституційне право громадянина України Януковича належати до церкви, очолюваної Московським патріархом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування