У "НУ-НС" немає голосів на коаліцію з "Регіонами" - Москаль

Вівторок, 23 лютого 2010, 09:45


У фракції "НУ-НС" не вистачає голосів на об'єднання в нову коаліцію, каже депутат-"самооборонець" Геннадій Москаль.

"Явно, що немає (необхідних голосів). Якби така більшість була, про це вже було б домовлено", - сказав він в інтерв'ю Радіо "Свобода", відповідаючи на запитання.

"Принаймні, я не знаю. Може, ведуться якісь переговори, зі мною конкретно ніхто не говорив. Я питав своїх однопартійців, із ними також конкретно на цю тему ніхто не говорив", - додав Москаль.

"Коли ми проводили останні збори, нас було 14 осіб із усіх 17 (представників "Народної самооборони"), які представлені у парламенті, тобто більшість "Народної самооборони", і, швидше за все, всі ці 14 осіб перейдуть в опозицію, якщо уряд буде відправлений у відставку і формуватиметься новий уряд", - сказав Москаль.

При цьому він наголосив, що "фракція "Наша Україна - Народна самооборона" має 9 "акціонерів", 9 політичних партій" - і кожна з них буде визначати свою позицію щодо коаліції і подальшого майбутнього на своїх засіданнях.

На запитання, хто, на його думку, може очолити уряд у разі відставки прем'єра Юлії Тимошенко, Москаль сказав: "Сергій Тігіпко не представлений у парламенті, у нього немає ні своєї фракції, ні своїх депутатів, тому я майже це виключаю. Він не веде переговори".

"Найбільш реально, якщо брати гіпотетично, то невелика частина з 72 осіб (членів фракції НУ-НС) могла б об'єднатись навколо Арсенія Яценюка. Але я ще раз кажу, що це невелика частина, і 37 голосів не буде", - сказав Москаль.

"Тому що частина НУ-НС, маю на увазі групу В'ячеслава Кириленка, чітко орієнтована на президента Віктора Ющенка, вони бачать тільки його прем'єр-міністром", - зазначив він.

Москаль наголосив: "У нас там 9 гетьманів. Сьогодні сказати, що хтось може мати контрольний пакет...(не можна)".

"Ніхто ще не писав заяву про вихід із тієї коаліції, яка вже створена. Тобто 37 підписів є, і ніхто не відкликав свої підписи, ніхто не писав заяву. Якби хтось писав, ця заява була б у пана Володимира Литвина, і пан Литвин озвучив би її з трибуни Верховної Ради. Тобто все поки що перебуває у підвішеному стані", - зазначив "самооборонець".

"Думаю, активніші процеси почнуться після інавгурації президента", - додав він.

Сам Москаль, за його словами, "на 99,9%" бачить себе в опозиції при президенті Вікторі Януковичі й новому уряді.

"Я нічого не бачу трагічного, ми вже були в опозиції, коли створювалася "Народна самооборона". Порівняно з владою опозиція виглядає значно привабливіше, тому що, по-перше, ні за що не відповідаєш, а по-друге, критикуєш усіх. А в нинішній ситуації... сам Бог дав усі можливості, щоб критикувати владу", - сказав він

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...