Начальник Генштабу: депутати підривають бойову готовність армії

Вівторок, 23 лютого 2010, 11:28


У Міністерстві оборони і Генштабі ЗСУ сподіваються, що в держбюджеті-2010 на потреби оборони будуть передбачені мінімально заявлені кошти у розмірі 19,8 млрд. грн.

Про це заявив начальник генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії Іван Свида під час презентації щорічного видання "Біла книга-2009" у Києві у вівторок, повідомляє УНІАН.

Начальник Генштабу висловив жаль, що держбюджет на поточний рік досі не затверджений, а відтак Збройні сили мають обмежені фінансові ресурси для забезпечення поточних потреб бойової підготовки і розвитку.

Водночас Свида висловив сподівання, що у затвердженому фінансовому документі Збройні сили отримають необхідний мінімум у сумі 19,8 млрд. грн., про який наприкінці минулого року заявляли Міноборони і Генштаб.

"Якщо ми такі кошти отримаємо, то в кінці 2010 року будемо звітувати про набагато кращі результати. Ми налаштовані на покращення стану справ", - наголосив Свида.

Відповідаючи на запитання, чи можуть нині громадяни України спокійно спати, покладаючись на захист українською армією нашої держави, генерал армії Свида заявив: "Ми всі будемо захищати свою державу, у нас є все для цього".

Водночас він зауважив, що "спати спокійно в особливий період, якщо буде загроза, ніхто не буде".

Начальник Генштабу пояснив, що для повної упевненості у безпеці рівень фінансування сфери оборони повинен становити мінімум 2% від ВВП щороку.

"І ті депутати, які тиснуть кнопку за бюджет у 12-13 млрд., з них 4 млрд. - за рахунок спецфонду, якого ніколи немає, - це такі самі учасники підриву бойової готовності, як і ми - коли нас у цьому звинувачують", - сказав Свида.

Разом із тим він наголосив, що у Міністерстві оборони, Генеральному штабі і Збройних силах докладають усіх зусиль, щоб у складних фінансово-економічних умовах за мінімального забезпечення зберегти особовий склад, підтримати у належному стані бойову техніку і бути готовими до захисту Батьківщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...