У регіонів є вже зброя проти Тимошенко

Вівторок, 23 лютого 2010, 13:52

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович заявляє, що в парламенті України є необхідна кількість голосів за відставку уряду.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, голосів для відставки "багато більше, ніж необхідно".

"Те, що рішення буде ухвалено, то це поза всяким сумнівом", додав віце-спікер.

Він зазначив, що питання щодо резолюції недовіри Кабінету міністрів України буде розглянуто наприкінці наступного тижня.

Лавринович наголосив, що не потрібно розглядати дане питання "в пожежному порядку", - заявив він.

При цьому Лавринович підкреслив, що фракція Партії регіонів "не хоче виходити за межі, які визначені законом про Кабінет міністрів і регламентом Верховної Ради, відповідно до яких уряд має 10 днів для того, щоб підготуватися до звіту у Верховній Раді ".

"Ми не зазіхаємо на права уряду", - додав він.

Лавринович наголосив, що заяви першого віце-прем'єра Турчинова з приводу нібито відкликання фракцією Партії регіонів проекту постанови про відставку уряду не відповідають дійсності.

"Ну я розумію, що у людей істерика. Але ж не можна так нахабно брехати на всю країну", - підкреслив Лавринович.

Він наголосив, що і зараз на сайті ВР є зареєстрований проект постанови. В той же час додав, що через технічні питання фракція Партії регіонів робила переоформлення реєстрації.

Він зазначив, що голова ВР повернув проект постанови з тим, щоб його було передано на розгляд парламенту відповідно до тієї послідовності і того зразка, який затверджений розпорядженням керівника парламенту.

Лавринович наголосив, що сам текст постанови ніяким чином не змінювався, ніякого його відкликання не було. Лавринович наголосив, що "резолюція недовіри буде розглянута і уряд піде у відставку".

При цьому додав, що "нехай вони не сподіваються на чудо, бо чуда не буде, цього уряду в Україні не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування