Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин відчуває, що Тимошенко хоче зіпсувати свято Януковичу

Вівторок, 23 лютого 2010, 16:26

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтверджує, що позачергове засідання парламенту в середу, 24 лютого, не відбудеться.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, пояснюючи причини своєї відмови скликати таке засідання, ініційоване Блоком Юлії Тимошенко.

"Позачергового засідання Верховної Ради 24 лютого не буде", - сказав він.

Литвин підкреслив, що парламент має "демонструвати стабільність і передбачуваність, а не бути вмонтованим у систему реалізації сценаріїв тієї чи іншої політичної сили".

На думку спікера, "є ряд обставин, що свідчать про те, що ця ініціатива (БЮТ)... вкладається в якийсь план дій, присвячений до інаугурації президента України, і готувалася вона  поспіхом".

При цьому, за словами Литвина, "є спроби того, щоб Верховна Рада була утягнена в ці політичні розборки".

Спікер нагадав, що ініціативу проведення позачергового засідання повинні підтримати не менш 150 народних депутатів. Крім того, відповідно до регламенту Верховної Ради, ініціатори повинні аргументувати його необхідність, а також підготувати проекти документів, що будуть розглядатися на позачерговому засіданні парламенту.

За словами Литвина, фракція БЮТ не внесла проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів, хоча саме такий порядок денний мала намір запропонувати на позачергове засідання Верховної Ради в середу.

Спікер відзначив, що представники БЮТ послалися на те, що фракція Партії регіонів уже зареєструвала такий проект постанови. Однак, за його словами, проект постанови "регіоналів" був повернутий у фракцію "для оформлення у встановленому порядку".

"Відповідно, немає підготовлених і належним чином оформлених цих питань для проведення позачергового засідання", - підкреслив Литвин.

Спікер також повідомив, що відповідно до регламенту Верховної Ради фракції БЮТ необхідно зібрати два списки з підписами 150 депутатів - про скликання позачергового засідання і під проектом постанови про недовіру Кабінетові міністрів.

Крім того, Литвин повідомив, що сьогодні ранком одержав заяву депутата від БЮТ Віталія Барвіненка, який стверджує, що не підписувався на документах, пов'язаних зі скликанням позачергової сесії Верховної Ради.

"Таким чином, 149 депутатів підписалися під вимогою проведення позачергового засідання", - сказав спікер, додавши, що до 13.00 сьогоднішнього дня фракція БЮТ так і не оформила належним чином ініціативу про скликання позачергового засідання Верховної Ради в середу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: