У "Самообороні" кажуть, що готовність НУ-НС до коаліції – блеф і фальшивка

Четвер, 25 лютого 2010, 14:17


Легітимного засідання фракції "НУ-НС" не було, тож рішення провести переговори про створення коаліції – це підробка.

Так заявив член групи "Народна самооборона" Олесь Доній, повідомляє прес-служба "Самооборони".

"Заяви окремих політиків про те, що фракція "НУ-НС" начебто прийняла рішення провести переговори про створення коаліції – підлог, тому що легітимного засідання фракції сьогодні не було", - заявив депутат.

Він спростував інформацію про те, що на засіданні фракції "НУ-НС" у четвер було прийнято рішення делегувати своїх представників на переговори про створення коаліції з усіма фракціями, крім комуністів, за умови висунення прем’єра від "НУ-НС".

Доній пояснив: кворуму не було, тому й жодних легітимних рішень на ньому не могло бути прийнято, а видавати рішення частини депутатів за рішення всієї фракції не можна.

"Після обрання ("нашоукраїнця" Миколи) Мартиненка головою фракції ще жодного разу легітимного засідання не було, тому видавати рішення групи осіб за рішення фракції – неможливо", - наголосив "самооборонець".

"Прийняте рішення є насправді підлогом, тому що коли якась частина людей, не маючи кворуму, приймає рішення за всю фракцію, то це не чесно. І відповідно, до них і буде таке ставлення, що вони займаються блефом і пересмикуванням", - заявив Доній.

"Для фракції надзвичайно важливо, щоб вона зібралась, щоб був кворум, щоб обговорювалась політична ситуація і приймалось рішення, а не так, що будь-який уламок фракції приймав рішення своєю частиною і видавав це за спільне рішення. Так не годиться. Це лише поглиблює розкол", - зазначив він.

"Поки не буде спростовано це рішення, очевидно, що до Мартиненка просто припинять ходити депутати", - вважає Доній.

Як відомо, раніше депутат фракції "НУ-НС" Давид Жванія (пройшов до парламенту з групою "Народна самооборона") повідомив, що фракція НУ-НС делегуватиме своїх представників на переговори про створення коаліції з усіма фракціями, крім комуністів, "за умови висунення прем’єра від НУ-НС".  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування