Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович уже береться за коаліцію і готовий на компроміс із "НУ-НС"?

П'ятниця, 26 лютого 2010, 09:41


Вже у п'ятницю президент Віктор Янукович має намір приступити до створення нової коаліції, яка б обрала прийнятний для нього Кабмін.

Про це пише газета "Сегодня".

Як сказав виданню депутат фракції "НУ-НС" Олесь Доній "(Народна самооборона"), 226 голосів за недовіру Кабміну Юлії Тимошенко в Януковича є.

Але таке голосування лише відкриває відлік часу для розпуску Верховної Ради, а прем'єром тим часом залишається Тимошенко – тож потрібна коаліція.

У четвер це питання активно обговорювалося частиною фракції "НУ-НС", яка може ухвалити таке рішення. Дійшли до висновку, що "НУ-НС" піде в коаліцію, якщо прем'єр буде від їхньої фракції – причому ця пропозиція буде зроблена і "Регіонам", і БЮТ.

Прізвище прем'єра не запропоноване, але найчастіше називається Арсеній Яценюк, зазначає видання.

Для переговорів щодо коаліції фракція виділила групу делегатів у складі свого лідера Миколи Мартиненка, представника "Єдиного центру" Віктора Тополова і Яценюка.

З цього газета робить висновок, що "переговори будуть вестися винятково з регіоналами – ні Тополов, ні Яценюк з бютівцями говорити ні про що не будуть". Хоча Мартиненко все ж таки може передати БЮТ пропозицію.

Утім, джерело газети в "НУ-НС" сказало, що на даний момент є 33-34 голоси за коаліцію з Партією регіонів "під прем'єра Яценюка".

Але нестачу голосів зможуть перекрити за рахунок 3-4 людей із групи "За Україну!" уже до понеділка, зазначає джерело.

Тим часом заступник голови ПР Борис Колесніков заявив, що "Регіони" можуть розглянути як компроміс кандидата в прем'єри від "НУ-НС".

"Головне, щоб це була незаангажована, не націоналістична кандидатура", - сказав Колесніков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування