Тігіпко вже дає Януковичу цінні поради

П'ятниця, 26 лютого 2010, 17:44

Президенту Віктору Януковичу перший візит варто було б здійснити у Росію.

Про це заявив лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, коментуючи інформацію про те, що перший зарубіжний візит в якості президента Янукович здійснить до Брюсселя, повідомляє його прес-служба.

"Зовнішньополітичним пріоритетом повинні стати відносини з тією державою, з якою у нас найбільше проблем, і де можна досягти найбільш швидкі і очевидні результати", - вважає він.

"Ні у кого не викликає сумнівів, що такою країною зараз є Росія. І їхати в першу чергу треба до Москви", - зазначив Тігіпко.

"У столиці Євросоюзу новий президент не отримає нічого, окрім можливості продемонструвати, що він прийнятний для Заходу", - сказав політик.

За словами Тігіпка, "жодне з питань, що цікавлять Україну у відносинах з ЄС – безвізовий режим, зона вільної торгівлі, захист прав трудових мігрантів – не може бути вирішене без тривалих переговорів з лідерами країн-членів ЄС".

"У Москві ж можна як мінімум почати діалог про створення газотранспортного консорціуму, зняття заполітизованих обмежень на імпорт українських товарів і про кредити для стабілізації нашого держбюджету", - заявив він.

"Проте їхати до Росії потрібно з чіткою стратегією нашої політики у цьому напрямі, що включає два переліки питань: де ми готові йти на компроміс, а де чекаємо поступок від Москви", - наголосив політик.

"Інакше ми ризикуємо піти за банальним сценарієм: помпезний прийом, важливі для Росії політичні заяви Януковича при повній відсутності практичних домовленостей", - сказав Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування