Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що "коаліція тушок" краще, ніж жах в економіці

Середа, 10 березня 2010, 12:48

Екс-президент Леонід Кучма вважає дострокові вибори парламенту крайнім заходом у нинішній політичній ситуації.

"За логікою, новообраний президент був би зацікавлений у проведенні дострокових парламентських виборів. Але, на мій погляд, зараз це був би крайній захід, з урахуванням кризового стану нашої держави", - сказав Кучма в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він також вважає, що проведення виборів на чинній правовій базі "нічого не змінить, а може ще й погіршити ситуацію".

Оцінюючи ухвалені парламентом зміни до регламенту, Кучма назвав ситуацію, що склалася, "неоднозначною".

Кучма зазначив, що в Конституції немає вимоги, що до числа 226 депутатів, що формують коаліцію, повинні входити тільки представники відповідних фракцій.

"Поза сумнівом, можна висловлювати різні точки зору з приводу пропонованого нині процесу формування нової коаліції, повністю забувши при цьому про реальну ситуацію в країні - відсутність бюджету, безпрецедентне падіння ВВП, жахливий стан більшості галузей економіки і т.д", - сказав він.

"І на цьому тлі, подивіться, - хто голосніше за всіх сьогодні кричить про необхідність неухильного дотримання Конституції? Перш за все, представники тих сил, які все робили для того, щоб у 2004 році президент був по суті призначений Верховним судом", - обурився Кучма.

Він додав, що "ці ж політики не звертали уваги на фактичне знущання над Конституційним судом, на видання чотирьох указів (один гірше за інший) про дострокове припинення повноважень парламенту попереднього скликання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування