У БЮТ збунтувалися проти опозиції Яценюка і всіх, крім Тимошенко

Середа, 10 березня 2010, 12:49


У Верховній Раді може діяти тільки одна парламентська опозиція і один опозиційний уряд, заявляє віце-спікер Микола Томенко.

Про це БЮТівець заявив кореспонденту УНІАН, коментуючи намір Арсенія Яценюка створити опозиційний уряд та заяви про опозиційність деяких інших політичних сил.

Томенко наголосив, що у главі 13 закону про Регламент Верховної Ради чітко розписано процедуру створення парламентської опозиції та опозиційного уряду.

За його словами, в парламентській опозиції може бути фракція, яка прийняла на своєму засіданні рішення про перехід в опозицію та ухвалила відповідне положення.

Крім того, наголосив Томенко, ст. 68 Регламенту визначено, що у парламенті може бути тільки одна опозиційна фракція або одне опозиційне об'єднання, якщо ще якась фракція ухвалить рішення про перехід в опозицію, і буде створено таке об'єднання.

"Оскільки я не знаю жодної фракції, крім фракції БЮТ, яка ухвалила рішення про перехід в опозицію, то поки в парламенті є лише одна опозиційна фракція, і лише ця фракція може утворити опозиційний уряд", - сказав Томенко.

БЮТівець зауважив, що було б дивно, якби опозиційний уряд утворювали депутати, які паралельно ведуть переговори про можливе входження до складу нового уряду.

Разом із тим Томенко вважає, що нова влада намагається створити підконтрольну так звану опозицію.

"Але в парламенті може бути технічний опозиційний уряд чи якийсь інший опозиційний уряд, який призначить Янукович", - сказав він.

Як відомо, Яценюк, який нині є депутатом від НУНС, заявив у вівторок, що він переходить в опозицію та починає формувати опозиційний уряд.

Перед цим президент Віктор Янукович повідомив, що пропонував Яценюку "високу посаду" в майбутньому уряді – але той відмовився і заявив про перехід в опозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News