Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУНС побачили загравання Януковича з демократією

Середа, 10 березня 2010, 23:32

Якщо президент Віктор Янукович сумнівається в конституційності індивідуального членства депутатів в коаліції, то він мав ветувати відповідний закон.

Про це заявив депутат від НУНС Анатолій Матвієнко в ефірі 5 каналу, коментуючи намір Януковича звернутися до Конституційного Суду щодо легітимності коаліції та уряду у разі індивідуального членства депутатів у більшості.

"Це ніщо інше, як маневр загравання з демократією", - вважає він.

"Якщо у президента є сумніви, то президент має ці сумніви висловити у вигляді зауважень до закону і повернути його у Верховну Раду як закон ветований", - зазначив НУНСівець.

Крім того, відповідаючи на питання, скільки депутатів від НУНС може увійти до нової коаліції, Матвієнко заявив: "Там ведеться боротьба за кожен голос, тому що зрозуміло, що фракція комуністів ніколи не підтримає реформи".

"Очевидно, якусь максимальну кількість треба набрати, щоб не йти по лінії дуже великого ризику у 226 (голосів)", - вважає він.

За словами НУНСівця, депутатська група Єдиний центр заявляла, що не увійде до коаліції "окремою групою без відповідної фракційної домовленості". "Наскільки вони витримають цю обіцянку – будемо бачити", - додав Матвієнко.

Він також назвав "дурницею" норму регламенту Верховної Ради, згідно з якою у парламенті  може бути лише одна опозиційна фракція або одне опозиційне об'єднання депутатських фракцій.

"Писали для того, щоб не було реальної опозиції...Хай не визнають мене опозиційною де-юре в парламенті, але я буду назватися фракцією, яка веде опозиційну діяльність", - зазначив НУНСівець.

Крім того, відповідаючи на питання, чи має Юлія Тимошенко отримати окреме місце у сесійній залі Верховної Ради, Матвієнко заявив: "Є право всіх колишніх депутатів заходити у Верховну Раду і бути присутніми на другому поверсі. Там є гостьова ложа і скільки хочеш, стільки сиди".

"Не можна створювати подібні прецеденти. Не можна створювати подібні абсурди...Це авітаміноз, можливо, навесні, чи це чергова фантазія месійності", - зазначив він.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила, що має намір вимагати собі перепустку у сесійну залу парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...