Медведько закликає боротися з тінню і чекає нових порядків

П'ятниця, 12 березня 2010, 11:26

Генпрокурор Олександр Медведько виступає за необхідність прийняття закону про єдиний облік злочинів.

Про це він сказав у п'ятницю, виступаючи на координаційній нараді керівників силових структур за участі президента Віктора Януковича, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно ввести новий порядок обліку злочинів із другого кварталу цього року. Більш того, цього року треба розробити і прийняти закон про єдиний облік злочинів", - сказав генпрокурор.

Він підкреслив, що актуальність цього питання пов'язана, насамперед, з тим, що попереднє керівництво Міністерства внутрішніх справ не вважало необхідною повноту реєстрації злочинів.

"У присутності президента хочу в черговий раз закликати до кардинальних змін", - зазначив генпрокурор.

Медведько також відзначив доцільність законодавчого закріплення критеріїв оцінки діяльності правоохоронних органів. "Критерії оцінки діяльності правоохоронних органів мають бути прописані указом президента або окремим законом", - сказав він.

Також генпрокурор піддав жорсткій критиці роботу міліції, СБУ і податкової в частині оперативно-розшукової діяльності боротьби з контрабандою.

Крім того, Медведько висловив думку, що найближчим часом має бути прийнято новий закон про прокуратуру.

Генпрокурор нагадав, що такий проект підготовлено і він "повною мірою відповідає Конституції та реаліям сьогоднішнього дня". "Ми сподіваємося на підтримку глави держави в цьому питанні", - додав він.

Також Медведько вважає, що в міліції, податковій і митній службах України необхідно розробити заходи для протидії тіньовій економіці.

"Керівництву МВС, СБУ, податкової адміністрації варто розробити додаткові заходи з протидії тіньовій економіці, і це стане гарною запорукою наведення порядку", - сказав генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News