Хорошковський хоче прослухувати багато телефонів

П'ятниця, 12 березня 2010, 16:31

Глава СБУ Валерій Хорошковський просить главу Верховного суду Василя Онопенка надати можливість з дозволу суду прослухувати кілька номерів телефону.

Про це він заявив у п'ятницю, виступаючи на координаційній нараді з керівниками силових структур за участі президента Віктора Януковича.

За його словами, на даний час право на негласне зняття інформації при проведенні оперативно-технічних заходів дозволяється тільки із санкції суду на прослуховування тільки одного номера телефону.

"У судах нам дається можливість прослухувати тільки один номер телефону, і це досить небезпечна річ, особливо коли ми супроводжуємо злочини, пов'язані з наркотрафіком і хабарництвом", - зазначив Хорошковський.

У цьому контексті він підкреслив, що оперативники СБУ, повторно звертаючись в суди за санкцією на прослуховування ще додаткових номерів телефонів, "втрачають оперативні можливості і темпи розслідування справ", оскільки в даний час люди в основному користуються не одним номером телефону, а кількома.

"Коли він (зловмисник ) скидає номер, фактично, наша робота йде нанівець", - відзначив Хорошковський.

"Я звертаюся до глави Верховного суду з проханням розглянути на пленумі Верховного суду цю ситуацію таким чином, щоб ми могли більш ефективно реагувати", - заявив він.

У свою чергу, глава Верховного суду, який був присутнім на засіданні, відзначив, що щорічно суди України дають близько 20 тисяч дозволів на негласне зняття інформації.

Разом з тим, Онопенко висловив здивування, що далеко не всі ці дозволи судів на прослуховування телефонів приведуть до порушення і розслідування кримінальних справ.

За словами глави Верховного суду, іноді такі прослуховування "проводилися зовсім в інших інтересах".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування