Тігіпко знайшов у бюджеті дірку в 40 мільярдів

Понеділок, 15 березня 2010, 11:09

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко прогнозує підвищення цін на газ для населення.

"Ми не обійдемося і без підвищення тарифів, зокрема, без реальних цін на газ для всіх категорій споживачів", - сказав Тігіпко в інтерв'ю "Контрактам".

Тому, на його думку, потрібно змінити підхід до соціальної політики.

"Зараз механізм оплати за блакитне паливо несправедливий: і бідні, і багаті платять єдину ціну. Для забезпечених громадян слід привести тарифи до реального рівня, а незаможним надавати субсидії", - сказав Тігіпко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день дефіцит бюджету складає мінімум 35-40 мільярдів гривень.

"І для його покриття нам потрібні зовнішні позики. Реальні запозичення за адекватною процентною ставкою може надати тільки МВФ. Якщо ми продовжимо співпрацю з Фондом, то повинні одразу домовитися про те, що кредит у розмірі $6 млрд. буде спрямований на покриття дефіциту бюджету", - сказав Тігіпко.

Після цього, на його думку, слід швидко реформувати податкове законодавство з метою ввести "жорстке адміністрування збору податків, запобігти всім можливим схемам ухилення, а також зловживання з боку чиновників".

"Коли у нас буде справедливе податкове законодавство, бізнес зможе працювати чесно, а казна отримає необхідні надходження. Треба серйозно подумати і про податкову амністію", - додав Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News