Тігіпко пообіцяв знайти мільярди на обіцянку Януковича

Вівторок, 16 березня 2010, 00:01

Уряд зможе знайти 24-28 мільярдів гривень на підвищення соцстандартів.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми зможемо знайти ті гроші, які передбачаються на підвищення соцстандартів...Це приблизно 24-28 мільярдів гривень", - наголосив він.

Тігіпко також заявив, що уряд не буде знижувати ні зарплати, ні пенсії. "Ми будемо своєчасно все виплачувати. Але такого зростання, яке передбачалося, ми не зможемо забезпечити", - зазначив урядовець.

Крім того, за словами віце-прем'єра, податкові канікули на 5 років для малого бізнесу можуть бути введені вже за місяць.

"Ми зараз відпрацьовуємо податкові канікули для малого бізнесу. Поки для середнього бізнесу не відпрацьовували. Що стосується малого бізнесу, мені здається, що нам вдасться зробити такі податкові канікули на 5 років", - сказав Тігіпко.

"Це вже може бути буквально через місяць, якщо парламент розгляне ті закони, які ми зараз готуємо. Закони будуть готові приблизно за тиждень", - зазначив він.

Тігіпко також заявив, що за півроку уряд підготує податкову реформу. "Може, приймемо податковий кодекс, який буде діяти з 2011", - наголосив він.

"Зараз йдуть дискусії стосовно ПДВ, податку на продаж. Якщо це буде ПДВ, то це буде ПДВ, яке буде практично повністю повертатися. Ми знайдемо механізми, щоб воно повністю поверталося експортерам", - сказав віце-прем'єр.

"Якщо це буде корумпований податок, то я буду наполягати, щоб його відміняли", - підкреслив Тігіпко.

Крім того, за його словами, "десь за тиждень", буде готова короткострокова програма дій уряду. Віце-прем'єр зазначив, що ця програма буде діяти приблизно 100 днів.

"Середньострокову програму на 2,5-3 роки готують в комітеті, який створив президент, і там є міжнародні радники, які готують основу цієї програми. Після цього підключиться Кабмін", - сказав Тігіпко. Він зазначив, що ця програма буде готова приблизно за місяць.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...