ГЕРМАН: ЯКБИ ТАБАЧНИК ПОДАВ У ВІДСТАВКУ, ЦЕ БУЛО Б ЧЕСНО

Середа, 17 березня 2010, 09:40

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман вважає, що добровільна відставка Дмитра Табачника з посади міністра освіти пішла на користь команді Віктора Януковича.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Острову", коментуючи акції протесту проти Табачника.

На питання, у чому виявлявся її опір призначенню Табачника на посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань, Герман сказала:

"Було зрозуміло, що це призначення викличе величезний опір у суспільстві. Але тепер вже пізно про це говорити. Тепер важливо, щоб Дмитро Табачник на справі довів, що його кроки будуть відповідати українським національним інтересам. Якщо це виявиться не так - має бути кардинальне рішення".

"Я вважаю, що незважаючи на те, що Дмитро є фахівцем, що він - інтелектуал, його антиукраїнські висловлювання викликають роздратування в значної частини суспільства. Він міг би сказати: "Оскільки я став яблуком розбрату, я повинен піти". І це було б чесно, і пішло б на користь нашій команді, і він би виріс в очах суспільства завдяки такому кроку. Але я не думаю, що так станеться", - додала вона.

Герман також розповіла, що у вівторок президент мав розмову з Табачником.

"Розмова була досить серйозною, після чого Табачник зробив заяву, що його особисті погляди ніяк не вплинуть на реалізацію ним тієї концепції гуманітарної політики, і освіти зокрема, яку визначають президент, парламент і уряд. Це цікавий і відповідальний хід. Будемо сподіватися", - сказала вона.

На питання, хто ухвалював остаточне рішення включити Табачника до Кабміну, Герман відповіла:

"Мені складно сказати. Мені здається, що це рішення прем'єр-міністра, і воно було ухвалено в останній момент".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування