У Криму зняли голови й підготували нових. З ініціативи Януковича

Середа, 17 березня 2010, 10:51

Верховна Рада Криму задовольнила заяву Анатолія Гриценка про відставку з посади голови кримського парламенту.

За таке рішення в середу проголосували 68 депутатів, 5 - проти. Усього взяли участь у голосуванні 86 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Парламентарі також задовольнили заяву про відставку голови Ради міністрів Криму Віктора Плакіди. За таке рішення проголосував 71 депутат, проти - 4. Усього взяли участь у голосуванні 87 депутатів.

Крім того, депутати звільнили з посади першого заступника кримського спікера Григорія Іоффе, відповідно до поданої ним заяви. "За" - 55 депутатів, проти - 6. Усього голосували 88 депутатів.

Водночас, на посаду голови Верховної Ради Криму тепер висунута кандидатура Володимира Костянтинова, лідера кримської організації Партії регіонів і фракції "За Януковича" у парламенті автономії. Його запропонували  фракції "За Януковича", "Союз", "Крим" і депутатська група "Русское единство".

Ця єдина кандидатура буде включена в бюлетень для голосування.

Як повідомив газеті "Дело" представник фракції "За Януковича" у кримському парламенті Володимир Черкашин, звільнення його високопоставлених соратників – ініціатива лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

"Я упевнений, що це організаційне переформатування", - вважає Черкашин.

За інформацією видання, тоді як місце спікера віддадуть Костянтинову, крісло прем'єра АРК – "регіоналу" Василю Джарти.

Напередодні вони провели переговори з більшістю фракцій Верховної Ради Криму. Заручатися підтримкою вдалося нібито ціною міністерських портфелів. Складніше за всіх переговори у Джарти йшли з комуністами.

Як розповів перший секретар Кримського комітету Компартії, нардеп Леонід Грач, у вівторок він зустрічався з Джарти й Костянтиновим і озвучив три умови їхньої підтримки комуністами: кадрова, програмна й політична. Кадрова – зберегти посади за своїми представниками в парламенті й уряді.

Ще однією умовою була вимога не віддавати керівні посади в уряді і парламенті тим, хто закликав голосувати проти всіх чи проти Януковича на виборах президента. Грач уточнив, що має на увазі людей за стінами парламенту, у тому числі представників криміналітету, але відмовився назвати імена.

Третьою умовою комуністів було виконання соціально-економічних перетворень і боротьба з корупцією.

Як відомо, Янукович у четвер відвідає Крим. За словами Грача, президент повинен представити нових керівників кримської міліції й прокуратури. Також у четвер повинен уже бути представлений новий склад уряду Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування