У НУНС кажуть, що ідею "регіонів" про місцеві вибори ще треба обговорити

Четвер, 18 березня 2010, 07:49

Ідею переходу на мажоритарну систему виборів місцевої влади треба ще обговорити.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань дрежбудівництва й місцевого самоврядування Юрій Ключковський (НУНС), коментуючи газеті "Комерсант-Україна" ініціативу "регіонала" Валерія Коновалюка.

Коновалюк у середу зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає проведення місцевих виборів на мажоритарній основі.

"Мажоритарна система більш на часі", - заявив він газеті.

Також Коновалюк зареєстрував проект постанови про проведення виборів у місцеві органи влади 7 листопаді 2010 року.

"Ця дата свого часу пов’язувалася з Великою Жовтневою соціалістичною революцією, а на рівні місцевих рад сьогодні дійсно необхідно проводити революцію", - вважає він.

Ключковський, у свою чергу, сказав: "Якщо протягом цієї сесії не будуть внесені зміни в Конституцію відносно упорядкування термінів проведення місцевих виборів, то доведеться призначати їх на осінь".

"Що стосується ідеї переходу на мажоритарну систему, то її ще треба обговорити", - додав він.

Як відомо, 16 лютого парламент скасував свою постанову про проведення виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів 30 травня.

Це рішення депутати пояснили відсутністю державного бюджету на 2010 рік, що передбачає витрати на виборчу кампанію, а також необхідністю внести зміни в закон про вибори.

Нову дату не призначили. Але через день у ВР було зареєстровано два проекти постанови про проведення виборів депутатів місцевих рад і мерів.

Так, депутат від НУНС депутат Арсеній Яценюк запропонував призначити їх на 31 жовтня і провести за новими правилами (з відкритими списками кандидатів у депутати), а позафракційні Володимир Каплієнко і Геннадій Задирко – на 27 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування