У Азарова кажуть, що ближче до літа буде легше

П'ятниця, 19 березня 2010, 00:24

ПДВ і податок на прибуток повинні бути скорочені.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Вважаю, треба скорочувати ПДВ, податок на прибуток теж доводити до 15%, тобто стимулювати економічне зростання, підганяти внутрішній ринок", - сказав він.

Клюєв також зазначив, що падіння обсягів промислового виробництва склало більше 20%.

"У нас стагнують практично всі галузі. Твердження про збільшення виробництва в якихось з них, скажімо, авіабудуванні, на 2-3 відсотки, виявилося, не відповідають дійсності", - заявив перший віце-прем'єр.

Клюєв зазначив, що необхідно "скоротити податки і підготувати більш привабливі умови для залучення інвестицій в банківську сферу, будівництво, інфраструктурні проекти".

"Ми зараз визначаємо так звані "точки зростання". Це підприємства або монополії, в які необхідно вкласти додатковий ресурс, і тоді вони за собою починають витягувати масу інших підприємств-суміжників", - заявив чиновник.

Крім того, він підкреслив, що "у разі необхідності приватизувати якісь стратегічні об'єкти, на цю тему буде окреме рішення уряду і парламенту".

"Думаю, що ми зобов'язані створити в першу чергу ефективне управління державною власністю. І ті пакети, які належать державі, повинні управлятися дуже грамотно", - додав Клюєв.

"Думаю, що ближче до літа буде легше. Нам треба оживити внутрішній ринок. Однозначно. Як тільки почнуться інвестиції в економіку - процес прискориться. До речі, кожного, хто це буде робити, потрібно окремо оберігати, з дозволу сказати, на руках носити", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи збирається уряд врахувати рекомендації МВФ і Світового банку щодо максимального скорочення держвитрат, чиновник сказав: "Ми як раз при підготовці бюджету вже займаємося цими питаннями".

На питання, чому зараз знадобилася особиста участь в роботі Кабміну досить забезпечених людей, Клюєв відповів: "Порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих".

"Якщо ми вміємо будувати заводи, керувати великими підприємствами, створювати нові робочі місця, причому досить успішно, то, значить, зуміємо підтримати і державу", - вважає він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування