Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко має придумати, як не платити за газ Росії з бюджету

П'ятниця, 19 березня 2010, 11:17

Уряд має намір увести диференційовану систему оплати за газ.

Про це в п'ятницю в ході спілкування з журналістами в Донецьку сказав прем'єр-міністр  Микола Азаров, повідомляє Остров.

"Ми активно, інтенсивно здійснюємо контакти з нашими російськими колегами. Наступного тижня наша делегація відбуде до Москви. Мають бути зустрічі і на вищому рівні", - заявив він.

"Наше завдання переглянути невигідний для України контракт, що мав місце - це перший напрямок роботи. Другий напрямок - скорочення витрат, втрат і розкрадань ресурсів у системі, що займається продажем і розподілом газу", - сказав Азаров.

"Перед міністром палива й енергетики на березень поставлене завдання до мінімуму звести бюджетні витрати в розрахунках за газ з Росією, підкреслюю - до мінімуму, а на квітень - обійтися цілком без використання ресурсів бюджету. Нагадую, що в попередні місяці практично всі платежі за газ здійснювалися за рахунок бюджетних ресурсів", - пояснив він. 

Третій напрямок, за словами Азарова, зводиться до наведення порядку у системі платежів за газ.

"Якщо рівень платежів за газ складає близько 20%, а 80% - це неплатежі, то - це ненормально. Газ такий же товар, як і решта", - обурився прем'єр.

Ці три елементи, упевнений Азаров, дадуть можливість урядові переглянути політику ціноутворення на природний газ.

"Необхідно розглянути можливість диференційованого підходу до ціноутворення. Одні можливості в людей бідних платити за газ, зовсім інші в людей багатих. Це питання знаходиться на вивченні і найближчі місяць-два таке рішення буде ухвалено", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування