Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартиненко: НУНС не піде в опозиційний уряд імені Тимошенко

П'ятниця, 19 березня 2010, 12:04

Фракція НУНС не ухвалювала жодних рішень про входження разом з БЮТ в опозиційне об'єднання у Верховній Раді.

Про це заявив лідер фракції НУНС Микола Мартиненко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи відповідну заяву БЮТівця Сергія Соболєва.

Він зазначив, що НУНС раніше БЮТ визначився зі своєю опозиційністю до нової влади і не збирається кожного разу підтверджувати це "по команді" з Блоку Юлії Тимошенко.

"Те, що окремі депутати нашої фракції пішли в БЮТ говорить лише про їхню особисту позицію та пошуку ними нових політичних перспектив. Якщо хто і збирає підписи для номінації нашої фракції як "молодшого партнера" БЮТ, то це не має і не матиме жодних наслідків. НУНС як фракція не збирається входити до опозиційний уряду імені Тимошенко", - заявив Мартиненко.

Він підкреслив, що у фракції зараз йде процес консолідації для ефективної роботи в опозиції.

"В опозиції ми будемо відстоювати захист національних інтересів, а не окремих персоналій. Координація дій з БЮТ буде можлива, якщо вони навчаться поводитися коректно по відношенню до НУНС, припинять потік провокаційних заяв про нашу фракцію та її депутатів. Ми ж не дозволяємо собі зневажливо висловлюватися про представників фракції БЮТ, хоча вони дають для цього достатньо підстав", - сказав він.

"Нас дивує прагнення колег з БЮТ весь час намагатися оголошувати позицію нашої фракції замість нас самих, спроби сортувати депутатів НУНС за критеріями лояльності до БЮТ і взагалі влізати у наші внутрішні справи", - додав Мартиненко.

Він закликав блок Тимошенко, "якщо він дійсно хоче співпраці, не розписуватися за всю фракцію НУНС і припинити навішувати ярлики про "правильну" та "неправильну" опозицію".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування