Москва надзвичайно зацікавлена у "неймовірному" плані Януковича

П'ятниця, 19 березня 2010, 22:17

Одним із головних ризиків для розвитку політичної ситуації в Україні відсутність гарантій стабільності.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов у Донецьку після закінчення конференції "Російсько-українські відносини в нових політичних умовах".

"Я думаю, що ніхто з відповідальних людей в Україні зараз не скаже мені гарантовано про те, що ця ситуація (що склалася в країні) - навічно, і що вона не зміниться через рік, через два, через три. У цьому, власне, і полягає ризик", - сказав він.

У той же час посол зазначив, що в Україні створені унікальні політичні можливості, коли всі гілки влади об`єднані. Завдяки цьому, вважає Зурабов, можна багато чого досягти у розвитку держави.

"Погодьтеся, це рідкісний випадок, коли усі органи української влади можуть сьогодні поставити перед собою і спробувати реалізувати дуже амбітні плани", - заявив посол.

Однак, на його думку, для реалізації цих планів влада має ретельно продумати кроки, тому що наразі в Україні немає гарантій у стабільності нинішньої ситуації.

"Не помічати активності української опозиції, не помічати різницю в настроях – зокрема, і у ставленні до результатів кроків і виборів – ми, звичайно, не можемо. І в цьому, безумовно, – основний ризик", - зазначив Зурабов.

"Найближчим часом вивіреність кроків і президента України, і уряду, має бути настільки точною, щоб хоча б не порушити той досягнутий рівень підтримки, який в українському суспільстві зараз існує стосовно Януковича, і по можливості його наростити", - заявив він.

"Ви прекрасно розумієте, що якщо це будуть непрості, драматичні з точки зору сприйняття українського населення кроки, то, природно, що довіра людей і, отже, репутаційні втрати – вони неминучі. Ось ці ризики ми бачимо", - додав російський посол.

Разом з тим він зазначив, що РФ "надзвичайно зацікавлена" у тому, щоб "неймовірний за своєю амбітністю план", який пропонує команда Януковича, був успішним.

"І якраз все, що зараз робить Янукович, свідчить про це... І ми, звичайно ж, будемо намагатися, щоб все так і сталося", - заявив Зурабов.

При цьому він додав: "Звичайно, я не можу самого себе переконати у тому, що процес, який відбувається в Україні, набуває незворотного характеру. Я дуже сильно сподіваюся на це".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування