У Азарова поклялися розрахуватися з Москвою

Неділя, 21 березня 2010, 18:43

Україна оплатить російський газ вчасно і в потрібному обсязі.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв в ефірі телеканалу ICTV.

"Те, що ми оплатимо газ вчасно і в потрібному обсязі - це факт", - сказав він.

За словами першого віце-прем'єра, підприємства житлово-комунального господарства "газ оплачують у межах 18-20%". "Фактично, це взагалі нічого не платять", - додав Клюєв.

"На складах теплових електростанцій вугілля залишилося 800 тисяч тонн. Це теж нічого, це нижче мінімуму, який може бути", - повідомив він.

Чиновник також вважає, що "та ціна (на газ) яка зараз існує, це ціна непідйомна для України". "Якщо ми далі будемо жити з такою ціною газу, то у багатьох наших підприємств майбутнього немає", - підкреслив Клюєв.

"Ми поставимо питання, щоб ціна була нижче", - заявив він.

Перший віце-прем'єр також зазначив: "Ми будемо створювати в Україні максимально сприятливі умови, щоб транзит газу з Росії або країн Азії йшов тільки через Україну в ЄС".

Клюєв також вважає, що якщо не буде створений консорціум з управління українською газотранспортною системою - "ризик для України величезний".

За його словами, цей ризик "полягає в будівництві обхідних газопроводів".

Крім того, Клюєв зазначив, що Україна не втратить ГТС внаслідок створення консорціуму: "Це наші політичні конкуренти намагаються розповісти, що ми можемо втратити ГТС".

"Якщо ми створюємо газотранспортний консорціум, то ГТС як була у державній власності України, так вона і залишається", - сказав чиновник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування