Ульянченко приберуть із "верхівки" партії Ющенка? "Багнети" вже тікають

Понеділок, 22 березня 2010, 08:06

Голова ради партії "Наша Україна" Віра Ульянченко може втратити керівництво в партії через призначення її чоловіка заступником міністра освіти й науки.

Призначення Віктора Івченка заступником міністра освіти Дмитра Табачника викликало неоднозначну реакцію з боку членів партії "Наша Україна", пише "Комерсант-Україна".

"Віра Ульянченко – голова ради партії, а "Наша Україна" дотримується чіткої позиції щодо міністра Табачника. А тут чоловік Ульянченко йде до цього міністра заступником. Де моральні принципи?", - обурився член ради партії НУ Павло Качур.

Нардеп від НУНС Андрій Парубій каже, що через це призначення "Нашу Україну" уже почали покидати її члени. Зокрема, з "Нашої України" вийшов голова її молодіжного союзу Степан Барна.

"Звісно, це (вихід Барни) викликало певний резонанс і активізувало внутрішньопартійну дискусію з приводу сьогоднішнього позиціонування партії та її політичної діяльності", - сказав Парубій.

Утім, джерела газети в НУ стверджують, що Барна давно планував вийти з партії, а конфлікт із Ульянченко "лише дозволив йому піти гарно".

"Коли рейтинг партії Віктора Ющенка зашкалював, тоді усім було добре. Коли рейтинг похитнувся, то одразу почали шукати причини, щоб покинути партію", - заявив один із членів "Нашої України".

Сам Барна ж стверджує: "Мій вихід прямо пов'язаний із Івченком. У даному випадку відбулися сепаратні домовленості, які суперечать ключовим рішенням з'їзду партії "Наша Україна".

"Я входжу до всеукраїнського координаційного комітету з відставки Табачника, і його відставка неминуча. Він також упевнений, що найближчим часом за його прикладом підуть і інші "відомі й вагомі члени партії "Наша Україна", - заявив Барна.

Як розповів Качур, вже в понеділок львівська обласна організації "Нашої України" проведе засідання президії партії, на якому її члени мають намір ініціювати розгляд питання про відставку Ульянченко з посади голови ради "Нашої України".

"Думаю, що президія Львівської облорганізації скличе засідання ради партії і політична оцінка тому, що відбувається, буде дана", - підкреслив він.

Сама Ульянченко сказала виданню в неділю ввечері: "Я про це (можливість зняття з посади голови ради партії) уперше чую".

При цьому вона зазначила, що їй більше нема чого додати до вже оприлюдненої заяви, в якій вона стверджує, що Табачник повинен піти у відставку, бо його  погляди "несумісні з українською національною освітою", – і "персональні призначення на посади не змінять її особистої оцінки Табачника".

За статутом НУ, голова політради обирається терміном не більше ніж на 2 роки і звільняється з посади політрадою партії. Ульянченко посіла цю посаду 16 травня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...