Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європу непокоять "змішані сигнали" Києва

Понеділок, 22 березня 2010, 20:33

З Києва надходять "змішані сигнали", але Україну необхідно підтримати на шляху реформ.

Про це йшлося під час засідання Ради міністрів ЄС з питань закордонних справ у понеділок в Брюсселі, в рамках якого міністри закордонних справ країн ЄС обговорили поточну ситуацію в Україні, повідомило джерело в дипломатичних колах.

За його словами, обговорення, в ході якого міністри обмінялися думками, було коротким.

Зокрема, була висловлена занепокоєність "змішаними сигналами", які надходять з Києва. У той же час, всі погодилися з необхідністю підтримувати Україну в процесі реформ в рамках Європейської політики сусідства.

Як зазначило джерело, було висловлено занепокоєння щодо реформування газового сектору та роботи української газотранспортної системи в плані забезпечення безперебійного транзиту газу в країни ЄС.

За словами дипломата, міністри відзначили протиріччя між роботою над створенням зони вільної торгівлі між ЄС та Україною і висловлюваннями про входження України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

У зв'язку з цим була висловлена думка, що ця ситуація повинна бути вирішена шляхом компромісу і підкреслено, що європейська сторона не має наміру ставити Україну перед вибором - ЄС або Росія.

Крім того, міністри закордонних справ ЄС обговорили питання дорожньої карти безвізового режиму.

Незважаючи на скептичну позицію низки країн, міністри погодилися з тим, що така дорожня карта повинна бути розроблена, причому ця робота повинна бути "акуратною і дуже чітко обумовленою".

Джерело також повідомило, що європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле має намір у середині квітня відвідати Київ.

При цьому не виключено, що країни ЄС зможуть узгодити свої позиції щодо дорожньої карти до цього візиту.

За підсумками обговорення, як і очікувалося, документи не приймалися.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...