Табачнику шлють страшні смс, але він пишається, що "прийняв вогонь на себе"

Вівторок, 23 березня 2010, 10:05

Міністр освіти Дмитро Табачник називає акції протесту проти нього "нахабним політичним шантажем" і "політичною технологією".

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня".

На думку Табачника, кампанія проти нього і "агресивна реакція" говорять про незрілість українського громадянського суспільства.

"...Ні президент, ні прем'єр мені навіть не пропонували подумати про відставку, думаю, що вони розуміють - це нахабний політичний шантаж, а з іншого боку - це політична технологія. Вибирати по одному з членів уряду і їх відстрілювати", - сказав він.

"Якщо говорити військовою термінологією, я пишаюся тим, що мені випала доля передового батальйону, який взяв на себе вогонь ворога для того, щоб дати головні сили уряду - економічному блоку - зібратися з силами і зробити кадрові перегрупування і приступити до роботи. Це неприємно по-людськи, але це правильно - для основних сил уряду виграти 7 днів перепочинку", - додав Табачник.

На питання, чи знає він про те, що на акції проти нього "виділені великі гроші" і що депутат Леся Оробець буде їх координатором, Табачник відповів:
 
"Так, мені це відомо. Але деяким своїм молодим колегам з парламенту хочу нагадати, що знаю, як вони поступали до університету, де вони працювали і як їх заносили на руках в політику".

Водночас Табачник сказав, що на нього здійснюється моральний тиск.

Зокрема, він зазначив, що отримав кілька смс-повідомлень з біографією Броніслава Перацького, "польського міністра внутрішніх справ, якого застрелили в 30-х роках минулого століття бандерівці".

"Також отримав кілька смс-повідомлень з текстом: "Привіт від Карповича" і ммс-ку з фотографією Боголєпова. Для тих, хто не знає - студент Карпович застрелив міністра освіти Російської імперії Миколу Боголєпова", - сказав Табачник.

"Я не знаю, що це - моральний тиск або погрози, але якщо Микола Павлович Боголєпов, незважаючи на підкидні листи, продовжував чітко проводити політику в міністерстві освіти сто з гаком років тому, то я не маю права зрадити очікування людей, які повірили в новий курс Віктора Януковича, не маю права зрадити президента, який довірив мені керівництво освітою", - додав він.

Табачник учергове підкреслив, що буде "працювати на своєму посту, дотримуючись Конституції і законів України".

"Шантажу я не піддамся", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування