Україну оштрафували за скандальну тяганину навколо "Євробачення"

Вівторок, 23 березня 2010, 12:21

Європейська мовна спілка вирішила оштрафувати Національну телерадіокомпанію України за те, що вона вчасно не подала документи для представлення свого учасника на "Євробаченні-2010".

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

"...Український суспільний мовник НТКУ повідомив EBU, що на даний момент вони не можуть надати повний пакет матеріалів. А оскільки це є порушенням правил змагань, Консультативною Групою "Eurovision Song Contest" було вирішено накласти нормативний штраф та додатково штрафувати за кожний наступний день після закінчення встановленого терміну подачі матеріалів до EBU", - йдеться у повідомленні.

Водночас сума штрафу не уточнюється.

Усі матеріали щодо конкурсанта від України мали надійти на міжнародний пісенний конкурс до понеділка 22-го березня.

Раніше НТКУ запевнила EBU, що надасть усі матеріали стосовно представника від України не пізніше понеділка 29-го березня.  

Як відомо, рішенням НТКУ Україну на "Євробаченні-2010" мав представляти співак Василь Лазарович. Однак після приходу нового керівництва НТКУ, було вирішено провести відкритий національний відбір.

У результаті конкурсу було вирішено відправити в Осло співачку Олену Кучер "Alyoshа" з піснею "To be free". Однак наступного ж дня після Нацвідбору Альошу звинуватили у плагіаті, а згодом співачці було запропоновано змінити пісню для "Євробачення-2010".

Ювілейний 55-ий пісенний конкурс "Євробачення" цього річ пройде у норвезькому Осло 25, 27 і 29 травня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування