13 областям і Києву загрожує паводок

Вівторок, 23 березня 2010, 15:24

13 областям України і Києву загрожує паводок, заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

"Сьогодні під загрозою 13 областей і місто Київ", - сказав він на прес-конференції у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами міністра, для подолання наслідків можливих паводків створено вісім оперативних штабів в регіонах, 46 тис. 925 осіб готові до реагування на можливі надзвичайні ситуації, з них 21 тис. - рятувальники.

Крім того, зазначив Шуфрич, сконцентровано близько 3,5 тис. спецтехніки, більше 650 плавзасобів, від МНС готові до реагування 6 вертольотів і 3 літаки.

"На жаль, уперше за 30 років кількість вологи у сніговому і в льодовому вимірах приблизно така, як у 1979 році, а за окремими показниками, станом на 20 березня, навіть більше", - сказав Шуфрич.

За його словами, на сьогоднішній день вже підтоплено подвір'я в 95 населених пунктах України, в Кременчуці Полтавської області підтоплені підвальні приміщення 4 будинків, у Львівській області підтоплено школу.

Крім цього, за інформацією міністра, в декількох областях є низка підтоплених ділянок дороги місцевого значення. Дороги загальнодержавного значення вільні для пересування транспорту.

"Ситуація непроста, однак сьогодні ми не бачимо підстав для ажіотажу навколо можливих паводків", - сказав Шуфрич.

Він також попросив українців у разі повеней на вимогу місцевих органів влади або співробітників МНС негайно покидати свої будинки.

"Якщо представники місцевих органів влади або представники МНС будуть вимагати покинути відповідні приміщення, це потрібно робити негайно. На жаль, досвід 98-го року, досвід 2008 року свідчить, що люди не вірять у реальні загрози, не покидають свої будинки, особливо це стосується літніх громадян і, на жаль, вони потім гинуть. Я просив би звернути на це увагу", - сказав Шуфрич, повідомляє Ліга.net.

За його словами, уникнути мародерства допоможуть підрозділи Міністерства внутрішніх справ.

Шуфрич також попросив не виходити на лід і не пускати туди дітей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...