Чоловік Віри Іванівни розповів, як він потрапив до Табачника

Середа, 24 березня 2010, 12:01

Чоловік Віри Ульянченко Віктор Івченко заявляє, що політична діяльність його дружини ніяк не пов'язана з його роботою на посаді заступника міністра освіти.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи протест проти його призначення в "Нашій Україні".

"Критика, про яку Ви згадуєте, на мій погляд, є проявом недобросовісної конкуренції в самій партії НСНУ. Звичайно, мене засмучує, що моє призначення використовують для ускладнення діяльності моєї дружини. Особливо якщо врахувати, що ці дві обставини ніяк не пов'язані - політична діяльність моєї дружини не має нічого спільного з моїм призначенням", - сказав Івченко.

На запитання про обставини його приходу в міністерство Івченко зазначив:

"Я запропонував свої послуги фахівця у сфері інвестицій та інноваційної діяльності нашому новому прем'єр-міністру, під керівництвом якого успішно працював за попередніх урядів Віктора Януковича. Мені було запропоновано зайнятися активізацією впровадження досягнень української науки, удосконаленням відповідної нормативно-правової бази та створенням необхідної інституційної інфраструктури".

"Спочатку обговорювалося моє повернення в Держагентство з інвестицій та інновацій. Але, оскільки було прийнято рішення зосередити діяльність Держінвестицій на модернізації підприємств реального сектора економіки, мені було запропоновано посаду заступника міністра освіти і науки", - додав він.

Івченко також підкреслив, що його робота в міністерстві "жодним чином не перетинається з освітою, мовною політикою" і "не стосується історичних досліджень" міністра освіти Дмитра Табачника.

"Якщо і є підстави для полеміки, то їх побачить швидше не системотехнік або інвестиційний менеджер, якими я є - це справа фахівців в галузі історії та інших гуманітарних наук", - сказав він.

"Але, як мінімум, одне мені очевидно - українофобія як і будь-яка інша фобія, особливо з національним ухилом, є річ вкрай небезпечна. І, до речі, кримінально карається! І дуже дивно, що з нею борються не правовими, а політичними методами. Можливо, тому що доказова база для звинувачень слабенька? І вже точно я проти втягування у цю публічну дискусію студентів з їх великим ентузіазмом і поки ще поверхневими знаннями", - додав Івченко.

Як відомо, після призначення Івченка заступником Табачника, у "Нашій Україні" виник скандал. Низка депутатів заявили про свій можливий вихід з партії на знак протесту проти цього рішення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News