Українці хочуть від Януковича покращення життя вже сьогодні

Середа, 24 березня 2010, 14:21

Більше половини українців очікують від нової влади поліпшення в економіці країни найближчим часом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна з 19 по 21 березня 2010 р, повідомляє Уніан.

Так, більше половини українців - 56,6% - найближчим часом очікують в економіці країни поліпшення.

Близько чверті респондентів - 25,2% - вважають, що все залишиться на колишньому рівні, а 13,3% - побоюються погіршення в економіці країни. Важко відповісти на це запитання 4,9% опитаних.

Більше третини громадян України - 37,5% - вважає, що новому уряду буде потрібно більш як два років для того, щоб змінити економічну ситуацію в країні на краще.

Менше чверті опитаних - 23,1% - вважають, що уряд проведе позитивні зміни в економіці в період до року, а 18,2% - до двох років.

7,8% опитаних вважають, що новому уряду для поліпшення економічної ситуації в країні досить терміну до шести місяців, 2,4% - до трьох місяців, 0,3% - до одного місяця. Важко було відповісти на це запитання кожному десятому респонденту - 10,7%.

Більшість українців - 63,5% - вважають, що за Віктора Януковича Росія надаватиме Україні економічні преференції, наприклад – дешевий газ.

З них 38,6% дали відповідь "швидше так" на це запитання, 24,9% - "точно так".

Близько чверті респондентів - 26,2% - навпроти, не очікують з приходом нового президента жодних економічних пільг для України.

З них відповідь "швидше ні" дали 16,0% опитаних, "точно ні" - 10,2%. Кожному десятому респонденту - 10,3% - важко відповісти на це запитання.

Більше третини громадян - 39,3% - вважають, що курс гривні щодо долара не зміниться – залишиться таким самим, як зараз.

Вважають, що національна валюта зміцнюватиметься в найближчому майбутньому, а долар – падатиме, 22,8% респондентів, і майже стільки саме - 21,6% – навпаки вважають, що гривня падатиме, а долар – зросте. Важко відповісти на це запитання 16,3% опитаних.

Всього було опитано 1000 респондентів віком від 18 років у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...