Прокуратура воює з урядом Криму за землю

Середа, 24 березня 2010, 20:40

Прокуратура Криму вимагає від уряду автономії скасувати рішення про виділення 194 громадянам ділянок у Ялтинському регіоні.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, березнева постанова минулого складу уряду про виділення цих ділянок не відповідає вимогам Земельного кодексу України.

"Зокрема, не з'ясованим залишається питання співвідношення місця розташування ділянок до природних об'єктів, зокрема Ялтинського гірсько-лісового заповідника. Крім того, наявність зсувних процесів вимагає окремого опрацювання відповідними спеціалістами", - йдеться у повідомленні.

"За цих обставин на постанову Ради міністрів Криму від 16 березня прокуратурою внесено протест, який призупиняє дію незаконного акту", - наголосили у прес-службі.

Крім того, у прокуратурі повідомили, що уряд Криму скасував своє торішнє рішення про затвердження меж Ялтинського гірсько-лісового заповідника площею понад 14 тисяч гектарів, погодившись із протестом прокуратури.

"Головне зауваження наглядового відомства полягало в тому, що в матеріалах, затверджених урядом, не дістає необхідних документів, а деякі з них вимагають значного доопрацювання", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура також наполягає на перегляді питання про невключення до складу земель заповідника територій, які фактично знаходилися в його користуванні.

"Мова йде про 9 га на території Алупкінської ради та 15 га в районі плато Ай-Петрі. На вимогу прокуратури уряд вжив заходи до приведення ухвали у відповідність із законом", - повідомили у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...